کلینیک تغذیه و رژیم درمانی نارین

محیط خود را برای لاغری مناسب سازید!

برای کاهش وزن ناچاریم به تأثیری که محیط بر ما دارد توجه کنیم. شرایط پیرامون می تواند بر حالات روحی، افکار و اعمال ما تأثیر مثبت یا منفی بگذارد. بنابراین مناسب سازی محیط برای کاهش وزن، یکی از اقدامات کلیدی در جهت رسیدن به هدفتان است. محیط را به عنوان سلاحی دیگر در انبار مهمات کاهش وزن خود بدانید. برخی از ابزاری که در اختیار دارید عبارتند از توانایی تنظیم برنامۀ غذایی، به عضویت درآمدن در یک باشگاه ورزشی و رفتارها و عادتهایی که می توانید برای لاغر شدن، خود را با آنها سازگار نمایید. اما تأثیر مثبت هر یک از این ابزار می تواند در اثر قرار گرفتن در یک محیط نامناسب برای کاهش وزن از بین برود. اگر منزل یا دفتر کار شما پر از خوراکی های چرب و پرکالری باشد، رژیم لاغری تان به خطر می افتد. اگر با عوامل تحریک کنندۀ پرخوری مانند بشقاب یا ظروف بزرگ، تلویزیون، موسیقی تند و حتی نورها و رنگهای روشن (که بر پایۀ پژوهشها باعث تندخوری می گردند) مواجه باشید هر اندازه هم که صبح آن روز روی تردمیل خودکشی کرده باشید، گرفتار پرخوری یا بدخوری خواهید شد!

 ظرف چند ساعت می توانید منزل یا دفترتان را به فضایی مناسب برای لاغر شدن تبدیل کنید. در منزل تمام هله هوله ها را از یخچال و کابینت ها بیرون بریزید و به جای آنها خوراکی های سالم مانند هویج یا خشکبار بگذارید. غذاهای سالم را در اندازه های کافی برای یک وعده دسته بندی کنید و در فریزر بگذارید تا هر گاه لازم شد بتوانید به سرعت از آنها استفاده کنید. از همان هله هوله های سالمی که در منزل می گذارید، در محل کارتان هم بگذارید؛ زیرا بسیاری از ما در ساعات پایانی کار که گرسنگی بر ما چیره می شود، رژیم خود را بر باد می دهیم. هر چه پول خرد در کشوهای میز یا جیب های خود یا هر جای دیگری دارید رد کنید برود تا مبادا به سرتان بزند که از دستگاه سکه ای، چیپس یا شکلات بگیرید. به جای اینها می توانید همراه خود، میوۀ خشک شده که ترجیحاً خودتان در منزل درست کرده اید، داشته باشید تا هوس خوراکی هایی را که در طول روز به سراغتان می آید، بطور سالم پاسخ دهید. مهمتر از همه اجازه ندهید محیط، تلاشهای شما را برای لاغر شدن پایمال کند. سعی کنید اصول زیرا را بکار بگیرید تا فضایی مناسب برای لاغری ایجاد نمایید.

 ۱- در کابینت ها به جای غذای آماده، مواد غذایی بگذارید.

با نگهداری موادی مانند روغن زیتون، لوبیا، غلات، ادویه های گیاهی و سبزیجات در کابینت ها که پیوسته به سراغشان می روید، خود را به طبخ غذاهای سالم تشویق کنید. در اغلب قفسه ها بدترین خوراکی ها در دسترس ترین اند. غذاهای آمادۀ ناسالم را در دیدرس یا کابینت هایی که پی در پی بازشان می کنید، نگذارید بلکه در قسمتهایی از قفسه هایی که به ندرت با آنها کار دارید قرار دهید. تا می توانید مواد غذایی لازم برای پخت غذاهای سالم را در آشپزخانه تان انبار کنید؛ چیزهایی مانند لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، نخود، عدس، برنج قهوه ای و نیز کنسروهایی مانند تن ماهی، سبزیجات، سوپ و بالاخره خشکبار.

 ۲- تلویزیون را خاموش کنید.

بیش از ۹۰ درصد مردم، همراه صرف غذا در منزل، تلویزیون هم تماشا می کنند و در نتیجه بی آنکه متوجه شوند، بیش از حد نیازشان می خورند. بر پایۀ پژوهشها کسانی که در برابر تلویزیون روشن غذا می خورند، می توانند تقریباً دو برابر مواقع دیگر غذا بخورند. تلویزیون با پرت کردن حواس افراد، مانع از واکنش طبیعی آنها به نشانه های سیری و گرسنگی بدنشان می گردد. هنگامی که پای تلویزیون می نشینید، هر چقدر هم که سیر باشید، معمولاً دلتان یک خوراکی یا هله هوله می خواهد و هماهنگ با عوامل خارجی مانند پایان یک برنامه دست از خوردن می کشید، نه پیامی که مغزتان می دهد. پس تلویزیون را خاموش کنید تا بتوانید طعم، رنگ و ترکیبات غذایی را که می خورید، دریابید.

۳- موسیقی را قطع کنید.

به هنگام پخش موسیقی، احتمال پرخوری بیشتر از زمانی است که سکوت برقرار است. در یک آزمایش، گروهی که همراه با موسیقی غذا می خوردند نسبت به گروهی که در سکوت بودند، ده دقیقه دیرتر دست از خوردن کشیدند و در نتیجه ۴۵۰ کالری بیشتر مصرف کردند. همچنین ریتم موسیقی می تواند بر سرعت غذا خوردن تأثیر داشته باشد. موسیقی هایی که ریتم بسیار تند دارند باعث می شوند که در مدت زمان کمتر، بیشتر بخورید؛ حال آنکه موسیقی های آرام سبب می گردند که غذا را آهسته تر بخورید، بیشتر بجوید و مزه اش را حس کنید. اما در این صورت هم ممکن است به دلیل آرامشی که می گیرید، مدت طولانی تری پای میز بنشینید و در نتیجه بیشتر بخورید. پس بهتر است به هنگام مصرف غذا هیچ نوع موسیقی ای پخش نکنید و در عوض گفت و گویی دلپذیر داشته باشید.

 ۴- نور را تنظیم کنید.

نور زیاد و روشن می تواند باعث ایجاد تشویش و افزایش شتاب در خوردن گردد. بر پایۀ پژوهشها نور زیاد و روشن مانند لامپهای فلورسنتی که معمولاً در رستوران ها بکار می روند سبب می شود که تندتر غذا بخورید. اگر ناچارید در چنین مکان های پرنوری غذا بخورید، به خود یادآور شوید که با آرامش و آهسته بخورید. در منزل هم به هنگام صرف غذا نور را به گونه ای تنظیم کنید که نه خیلی تاریک باشد و نه خیلی روشن. در نور کم و فضای تاریک، احتمال اینکه خویشتنداری خود را از دست بدهید افزایش می یابد. همچنین نمی توانید آنچه را که می خورید درست ببینید زیرا دیدن غذا به سیر شدن کمک می کند. پس نور فضایی را که در آن غذا میل می کنید طوری تنظیم نمایید که به کاهش وزن کمک کند. برای این کار می توانید از لامپ های تابان ۶۰ تا ۷۵ واتی استفاده کنید.

۵- به دیوارهای اتاق غذاخوری تان رنگ خنثی بزنید.

دیوارهای اتاقی را که در آن غذا می خورید به رنگ بژ، سفید یا خاکستری درآورید. رستوران ها با استفاده از تئوری رنگها مشتری ها را به سریع تر خوردن یا بیشتر نشستن و بیشتر خوردن تشویق می کنند. بر پایۀ پژوهشها رنگهای تند قرمز، نارنجی و زرد می توانند حس گرسنگی و تشنگی را افزایش دهند و با هیجانی که به فضا می بخشند باعث شوند که شما با شتاب بیشتری غذا بخورید. رنگهای سرد هم مانند آبی و سبز سبب می گردند که زمان بیشتری پای میز یا سفرۀ غذا بنشینید و در نتیجه بیشتر بخورید. پس از رنگهای پایه ای و خنثی بهره بگیرید تا لاغر شوید

نویسنده : جواد واحدی : ۱٢:٠۳ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٢/۱٢/٢٢
Comments نظرات () لینک دائم