کلینیک تغذیه و رژیم درمانی نارین

گردو و چربی خون


آیا خوردن مغزها برای ما مفید است ؟

مغزها از اقلام غذایی مغذی در رژیم غذایی ما محسوب می شوند. مغزها از لحاظ چربی غنی هستند ولی با این حال این چربی از نوع چربی های ضروری برای بدن می باشد. منظور از چربی های ضروری مانند امگا3 چربی هایی است که بدن توانایی ساخت آنها را ندارد و باید از طریق رژیم غذایی به بدن برسد. این ماده غذایی سرشار از ویتامین ها و املاح متنوع است که سبب می شود مغزها را از مواد غذایی با ارزش در نظر بگیریم. در مغزها مواد آنتی اکسیدان و فیبرها نیز وجود دارند که بر جلوگیری از بیماری های مختلف موثراند. در مطالعات مختلف دیده شده که مصرف منظم و متعادل مغزها در روز بروز بیماری های مرتبط با سندرم متابولیک و بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد.


 گردو، مغز معجزه آسا

 در میان مغزهای مختلف گردو شرایط ویژه تری دارد، به طوری که از تمام قسمت های میوه آن در پزشکی استفاده می شود. هر مغز گردوی متوسط حاوی 26 کیلوکالری انرژی، 6/2 گرم چربی، 6/0 گرم پروتئین، 55/0 گرم کربوهیدرات و 3/0 گرم فیبر رژیمی است. با اینکه 84% گردو را چربی تشکیل می دهد، چربی آن بیشتر از نوع غیراشباع ضروری و مفیدPUFA وMUFA  است. در حالی که مغزهای دیگر غنی از mufa هستند، گردو حاوی مقدار بیشتری pufa است به خصوص آلفا لینولئیک و لینولئیک اسید که این ترکیب ویژه اسید چرب به آن خواص بسیار زیادی می بخشد.  این مغز کم سدیم بوده و منزیم پتاسیم خوبی دارد که برای سلامت بدن ضروری هستند. تحقیقات نشان می دهد که بیشتر پلی فنول های آنتی اکسیدانی گردو مانند اسیدهای فنولیک، تانن و فلاونوئید ها در پوسته نازک رویی مغز آن وجود دارد. نکته جالب دیگر در مورد گردو این است که ویتامین E در آن به شکل گاما توکوفرول است به جای شکل معمول آلفا توکوفرول که تحقیقات نشان می دهد گاما توکوفرول در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی موثرتر است. گردو به لحاظ ویتامین ها و املاح غنی است که از میان آنها می توان به ویتامین های گروه B ، A ، E و املاح منزیم، فسفر، منگنز و مس و پتاسیم اشاره کرد. شواهد علمی مختلفی نشان می دهد که گنجاندن گردو در رژیم غذایی سالم روزانه خطر بروز بسیاری از بیماری های مزمن از جمله قلبی عروقی را کاهش دهد. نکته جالب در مورد فسفر گردو این است که میزان آن تا حدی با فسفر ماهی و تخم مرغ در مقادیر مساوی، برابری می کند. شباهت مغز گردو با مغز انسان و اینکه گردو به دلیل امگا3 بالا غذای مغز محسوب می شود جالب به نظر می رسد.

با مصرف گردو کلسترول پایین تری داشته باشید...

 

 

 

 

 

نویسنده : جواد واحدی : ٥:٠٤ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٢/۱٢/۱٤
Comments نظرات () لینک دائم