کلینیک تغذیه و رژیم درمانی نارین

دیابتی ها زیاد توت نخورند!


قند موجود در توت، سوربیتول است که با اینکه برای کبد بسیار مفید است، به دلیل اینکه بخشی از قند سوربیتول از متابولیزه شدن توسط کبد اصطلاحا فرار می کند و وارد خون می شود؛ اهمیت بسیاری در بیماران دیابتی دارد چرا که سوربیتول می تواند وارد فضای خلفی عدسی چشم شود و به دلیل دارا بودن بار اسمزی بالا، موجب افزایش فشار داخل کره چشم شود. افرادی که در مراحل پیشرفته بیماری دیابت هستند در معرض کاتاراکت و فشار داخل چشمی هستند. این تصور که توت و کشمش از قند و شکر بسیار سالمتر هستند منجر به این سوء تفاهم شده که می توان به هرمیزان دلخواه توت و کشمش به جای قند و شکر مصرف کرد. مصرف حتی کشمش و توت –علیرغم اینکه سالمتر از قند و شکر هستند- نباید بدون حساب و کتاب باشد. اصولا مصرف قندهای ساده در بیماران دیابتی نباید از 5 درصد کل کالری رژیم بیشتر باشد که خوب در این میان منکر نیستیم که به جای قند و شکر (با رعایت سقف حداکثر 5 درصد کالری)، همان بهتر که از میوه های خشک شده مانند کشمش استفاده کرد چرا که کشمش سوربیتول کمتری از توت دارد و به کاتاراکت و فشار داخل چشم در بیماران دیابتی کاری ندارد. 

نویسنده : جواد واحدی : ٥:٠۳ ‎ب.ظ ; ۱۳٩٢/۱٠/۱٤
Comments نظرات () لینک دائم