کلینیک تغذیه و رژیم درمانی نارین

تغذیه در تخمدان پلی کیستیک

 

طبق آخرین تحقیقات مقاومت به انسولین علاوه بر علل شناخته شده و ناشناخته زمینه ساز ابتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک می باشد که  بر این اساس افراد مبتلا لازم است موارد زیر را رعایت کنند:

•تنظیم وعده های غذایی و مصرف تعداد وعده های غذایی بیشتر در حجم کمتر تا قند خون همیشه در سطح طبیعی حفظ شود.

•بکاهش وزن به میزان 10-5درصد وزن بدن (کاهش وزن غالبا موجب درمان این بیماری می شود)

•استفاده از منابع چربیهای امگا-3 و امگا-6 (روغن زیتون،کانولا،دانه آفتابگردان،گردو،تخم دانه کتانو روغن کبد ماهی) و مصرف کمتر چربی های اشباع

•توجه به برچسب مواد غذایی خریداری شده و پرهیز از مصرف قندهای ساده وغذاهای فرآوری شده واستفاده از کربوهیدراتهای کمپلکس

•مصرف فیبر و غذاهای حاوی فیبر مانند حبوبات، میوه ها وسبزیجات تازه

•انجام ورزشهای هوازی و بی هوازی (به نسبت 5به 2) حداقل 5 روز در هفته و به مدت 1 ساعت به همراه رعایت توصیه های تغذیه ای نقش مهمی در کاهش انسولین،بهبود عملکرد انسولین و کاهش وزن به طور مستقیم دارد

•مبتلایان به سندرم تخمدان پلیکیستیک نباید انتظار کاهش وزن سریع را داشته باشند بلکه کاهش وزن در این افراد مشکلتر از سایر افراد است به همین دلیل به هیچ عنوان نباید خسته شوند بلکه با خوشبینی توصیه های تغذیه ای را رعایت کنند حتی اگر ماهها کاهش وزن آشکاری نداشته باشندزیرا عدم توجه به هر یک از توصیه های ذکر شده سریعا باعث چاق تر شدن آنها و در نتیجه تشدید علائم خواهد شد.